Afgestudeerd en wat nu? (1/2 dag)

Afgestudeerd en wat nu? (1/2 dag)
Zet jezelf in de (arbeids)markt! 

Afgestudeerd en wat dan in hemelsnaam? Wat wil ik? En wat is er eigenlijk allemaal mogelijk qua werk? In het nieuws wordt een heel negatief beeld geschetst over de arbeidskansen van starters. Dat schrikt af. Nina Janssens en Anne Hospers willen in deze workshop laten zien dat je niet bij de pakken neer moet gaat zitten. Er juist tal van mogelijkheden zijn na je afstuderen. Geen zwart gat dus, maar ruimte en vrijheid om te ontdekken wat jij altijd al hebt willen doen.

Aan de hand van inzichten, ervaringsverhalen, tips en tricks zullen Nina en Anne je helpen richting te geven en je op ideeën brengen. Je gaat, alleen en met anderen, concreet aan de slag met de vragen: wie ben ik? En hoe maak ik meer kans op een baan als net afgestudeerde? Door jouw talenten, interesses en doelen te bundelen, werken we samen toe naar een actiepunt dat jouw positie op de arbeidsmarkt gaat versterken.

Ben jij bijna klaar met je studie of al afgestudeerd en kun je wel wat inspiratie en motivatie gebruiken? Doe dan mee aan deze workshop en stap vol vertrouwen die volgende fase in.

Programma 1/2 Dag Workshop:
Uitvoering is belangrijker dan het hebben van goede ideeën. Dus we zullen je helpen in deze vervolg workshop om onze tips en trucs om te zetten in een actieplan, dat je helpt om jouw droom baan te ontdekken en krijgen. Je gaat aan de slag met het
creëren van het plan voor het ultieme”visitekaartje”. Dat doe je alleen maar ook in groepsverband. Zodat je meteen van start kan gaan als je thuis komt. De tools die je aangeleerd krijgt in deze workshop kan je keer op keer hergebruiken om in de toekomst ideeën om te zetten in tastbaar resultaat. Terwijl anderen doodsaaie grijze CV’s blijven sturen, leren wij jou hoe jij zorgt dat potentiële werkgevers/klanten jouw niet laten lopen.

Formule: Inspiratie + creativiteit + reflectie + team work + actie + accountability + exposure = persoonlijk succes

campbluffAM

Duur: 4,5 uur
Groeps grootte: Max.15 deelnemers

Nodig: Pen en papier
Kosten: Afhankelijk van groepsgrootte. Ongeveer €95 p.p. 

Anne anne hospers2Hospers (23) studeerde Media, Informatie en Communicatie aan het Saxion in Enschede en rondde in 2015 haar studie af. Bedenker van de 30 Cups of Tea: The Job Hunt en oprichter van het internationale platform Camp Bluff. Persoonlijke ontwikkeling en alternatieve educatie staan bij Anne centraal. Haar motto: Because Courage is Contagious.

–Alleen op verzoek: workshop mede-verzorgd door:

NINA7x1Nina Janssens (25) studeerde af in 2014 aan de Universiteit van Amsterdam als ‘televisiewetenschapper’. Schrijfster van het boek Waar heb ik nou eigenlijk voor gestudeerd? en oprichter van het platform Afgestudeerd en wat nu? Haar doel: afgestudeerden ondersteunen bij het zoeken naar werk en de werkloze periode van deze doelgroep leuker maken.

 

Testimonials Deelnemers

(2uur workshop)

“Ik raad iedereen deze workshop aan. Je wordt enthousiast gemaakt je eigen droom na te leven. Mooier kan niet!”
-Eva, 4de jaars PABO

“Top gedaan! Ben weer enthousiast geworden over de volgende stappen die ik ga ondernemen.”
-Wieske, net afgestudeerd International Lifestyle Studies

“Geeft je een frisse kijk op de arbeidsmarkt en tips hoe je  jezelf op een creatieve manier kunt profileren.”
-Anne 4de jaars Kind en Educatie

“Fijn om over deze onderwerpen te praten (wordt bijna niets aangeboden bij ons) geeft nieuwe inzichten en voel me goed na het volgen van de workshop.”
-Lotte, 4de jaars International Lifestyle Studies

“Informele sfeer, iedereen krijgt de kans om zich uit te spreken.”
-Anoniem, 4de jaars International Lifestyle Studies

“Positieve bijeenkomst, je gaat nadenken over het ‘wat nu?’ “
-Radia 4de jaars HRM


Testimonials Contactpersonen

(2uur workshop)

 

Slider-B-Change
“Nu het einde van de studie voor de masterstudenten gedragsverandering in zicht is, begint de stress zich op te hopen. Daarom hebben wij als studievereniging B-change de ervaringsdeskundigen Nina en Anne uitgenodigd om hun workshop aan onze leden te geven. Wij hebben deze samenwerking als zeer prettig ervaren. De trainers dachten goed met ons mee en waren daarin voldoende flexibel.

Ook de workshop zelf was een succes. Vol enthousiasme hebben de trainers nuttige tips en tricks met ons gedeeld. Onze studenten werden niet alleen gerustgesteld over de toekomst, maar stonden ook stil bij hun eigen talenten en passie. De creatieve kijk van Nina en Anne op het ‘vinden van een baan’ leert ons een nieuwe manier van solliciteren.”

-Nadine Van de Sande (Voorzitter) en Alex van Roomen (Penningmeester)
SV B-change, Nijmegen

Logo-Fontys-235
“Onze studenten lopen vaak aan het einde van de studie rond met de vraag wat hun vervolgstap is: verder studeren of zich op de arbeidsmarkt gaan begeven? Daarom hebben Nina Janssen en Anne Hospers hun workshop “Afgestudeerd wat nu?” gegeven aan een groep van 17 studenten.

Nina en Anne hebben enthousiast hun eigen ervaringen met de groep gedeeld. De workshop is inspirerend met leuke werkvormen en er komen creatieve ideeën aan bod. De deelnemers zijn aan het denken gezet over zichzelf en hun eigen talenten. Een aanrader om aan deel te nemen.”

 -Maaike Munnecom, loopbaanadviseur Studenten Loopbaancentrum Fontys hogescholen

*


“De AM Academy van Ambitieuze Meisjes is een platform voor jonge, ambitieuze vrouwen die zichzelf willen ontwikkelen. In de zoektocht naar een baan kunnen sommigen wel wat inspiratie en motivatie gebruiken. Dit is precies wat de deelnemers van trainers Anne en Nina hebben gekregen. Verschillende oefeningen stimuleerden de deelnemers buiten de gebaande paden te kijken en creatief met solliciteren om te gaan. De open houding en het enthousiasme van Anne en Nina hielpen enorm om mooie, persoonlijke verhalen te delen. Een aanrader dus!”

-Janna Termeer, Programmamanager AM Academy

*

 

Informeer naar de prijs en mogelijkheden:  anne@campbluff.com •