Afgestudeerd en wat nu? (Intro)

Afgestudeerd en wat nu?
Zet jezelf in de (arbeids)markt! 

Afgestudeerd en wat dan in hemelsnaam? Wat wil ik? En wat is er eigenlijk allemaal mogelijk qua werk? In het nieuws wordt een heel negatief beeld geschetst over de arbeidskansen van starters. Dat schrikt af. Nina Janssens en Anne Hospers willen in deze workshop laten zien dat je niet bij de pakken neer moet gaat zitten. Er juist tal van mogelijkheden zijn na je afstuderen. Geen zwart gat dus, maar ruimte en vrijheid om te ontdekken wat jij altijd al hebt willen doen.

Aan de hand van inzichten, ervaringsverhalen, tips en tricks zullen Nina en Anne je helpen richting te geven en je op ideeën brengen. Je gaat, alleen en met anderen, concreet aan de slag met de vragen: wie ben ik? En hoe maak ik meer kans op een baan als net afgestudeerde? Door jouw talenten, interesses en doelen te bundelen, werken we samen toe naar een actiepunt dat jouw positie op de arbeidsmarkt gaat versterken.

Ben jij bijna klaar met je studie of al afgestudeerd en kun je wel wat inspiratie en motivatie gebruiken? Doe dan mee aan deze workshop en stap vol vertrouwen die volgende fase in.

campbluffAMDuur: 2 uur
15-20 personen
Nodig: Pen en papier
Kosten: Afhankelijk van groepsgrootte en locatie ongeveer 
30 p.p. 

Anne anne hospers2Hospers (23) studeerde Media, Informatie en Communicatie aan het Saxion in Enschede en rondde in 2015 haar studie af. Bedenker van de 30 Cups of Tea: The Job Hunt en oprichter van het internationale platform Camp Bluff. Persoonlijke ontwikkeling en alternatieve educatie staan bij Anne centraal. Haar motto: Because Courage is Contagious.

 

–Alleen op verzoek: workshop mede-verzorgd door:

NINA7x1Nina Janssens (25) studeerde af in 2014 aan de Universiteit van Amsterdam als ‘televisiewetenschapper’. Schrijfster van het boek Waar heb ik nou eigenlijk voor gestudeerd? en oprichter van het platform Afgestudeerd en wat nu? Haar doel: afgestudeerden ondersteunen bij het zoeken naar werk en de werkloze periode van deze doelgroep leuker maken.

 

Testimonials Deelnemers

“Ik raad iedereen deze workshop aan. Je wordt enthousiast gemaakt je eigen droom na te leven. Mooier kan niet!”
-Eva, 4de jaars PABO

“Top gedaan! Ben weer enthousiast geworden over de volgende stappen die ik ga ondernemen.”
-Wieske, net afgestudeerd International Lifestyle Studies

“Geeft je een frisse kijk op de arbeidsmarkt en tips hoe je  jezelf op een creatieve manier kunt profileren.”
-Anne 4de jaars Kind en Educatie

“Fijn om over deze onderwerpen te praten (wordt bijna niets aangeboden bij ons) geeft nieuwe inzichten en voel me goed na het volgen van de workshop.”
-Lotte, 4de jaars International Lifestyle Studies

“Informele sfeer, iedereen krijgt de kans om zich uit te spreken.”
-Anoniem, 4de jaars International Lifestyle Studies

“Positieve bijeenkomst, je gaat nadenken over het ‘wat nu?’ “
-Radia 4de jaars HRM

Testimonials Contactpersonen

 

 Slider-B-Change
“Nu het einde van de studie voor de masterstudenten gedragsverandering in zicht is, begint de stress zich op te hopen. Daarom hebben wij als studievereniging B-change de ervaringsdeskundigen Nina en Anne uitgenodigd om hun workshop aan onze leden te geven. Wij hebben deze samenwerking als zeer prettig ervaren. De trainers dachten goed met ons mee en waren daarin voldoende flexibel.

Ook de workshop zelf was een succes. Vol enthousiasme hebben de trainers nuttige tips en tricks met ons gedeeld. Onze studenten werden niet alleen gerustgesteld over de toekomst, maar stonden ook stil bij hun eigen talenten en passie. De creatieve kijk van Nina en Anne op het ‘vinden van een baan’ leert ons een nieuwe manier van solliciteren.”

-Nadine Van de Sande (Voorzitter) en Alex van Roomen (Penningmeester)
SV B-change, Nijmegen

*

rotterdam

“Van het begin af aan was het duidelijk dat Anne heel veel kennis in huis heeft m.b.t. het sollicitatie-proces en wat er allemaal bij komt kijken, zoals o.a. Personal Branding. Zij heeft een frisse kijk en weet precies hoe je social media en netwerken voor je kunt laten werken. Dit past zij ook in de praktijk toe, zowel in haar persoonlijke presentatie als voor haar onderneming Camp Bluff. Anne heeft een workshop gegeven aan de deelnemers bij WerkLoont, het re-integratietraject van de Gemeente Rotterdam voor mensen met een korte afstand tot de arbeidsmarkt.

De workshop werd erg goed ontvangen door de groep. Anne wist de deelnemers te boeien door korte theoretische handvatten te koppelen aan een paar korte, krachtige oefeningen. Het viel mij op dat zij direct overwicht had en de groep tot daadkracht aanzette. Haar powerpointpresentatie, gaf precies de visuele ondersteuning daar waar nodig was, met sterke beelden. Zij heeft onze deelnemers aan het denken gezet. Daarnaast geeft Anne op een hele prettige manier advies en praktische tips aan de pas afgestudeerde deelnemers, die nog weinig werkervaring op hun CV hebben. Voor Anne geldt “practice what you preach, preach what you practice”. Starters op de arbeidsmarkt, die hun weg nog niet weten te vinden, raad ik zeker aan om van Anne’s diensten gebruik te maken.”

 -Krisja Bernet, Matchmaker Werkloont- Gemeente Rotterdam

*

Logo-Fontys-235
“Onze studenten lopen vaak aan het einde van de studie rond met de vraag wat hun vervolgstap is: verder studeren of zich op de arbeidsmarkt gaan begeven? Daarom hebben Nina Janssen en Anne Hospers hun workshop “Afgestudeerd wat nu?” gegeven aan een groep van 17 studenten.

Nina en Anne hebben enthousiast hun eigen ervaringen met de groep gedeeld. De workshop is inspirerend met leuke werkvormen en er komen creatieve ideeën aan bod. De deelnemers zijn aan het denken gezet over zichzelf en hun eigen talenten. Een aanrader om aan deel te nemen.”

 -Maaike Munnecom, loopbaanadviseur Studenten Loopbaancentrum Fontys hogescholen

*

Logo-Fontys-235

“Tijdens onze jaarlijkse LOL dag (landelijk overleg Loopbaancentra HBO), heb ik het genoegen gehad kennis te maken met Anne en Nina. Twee jonge frisse meiden met een enorme drive en talent om het beste in mensen naar boven te halen.

Beiden hebben op hun jonge leeftijd hun sporen al aardig verdiend en zijn bezig hun naam te vestigen als aanjagers voor loopbaanbegeleiding in onderwijs. Ze hebben dit zeker bereikt op onze studiedag met hun inspirerende presentatie.

Zij laten zien dat het in de hand nemen van je eigen loopbaan en sturing geven aan je eigen succes met lef en durf kan.

Hun aanpak is mooie inspiratie voor loopbaanprofessionals en – begeleiders van jonge, beginnende beroepsbeoefenaars. Hun boodschap: Daag uit, vraag meer en creëer een mindset zodat jongeren hun overtuiging en drive zelf kunnen vinden.”

 -Els van Osch, Loopbaanexpert en Beleidsmedewerker Fontys Hogescholen

*


“De AM Academy van Ambitieuze Meisjes is een platform voor jonge, ambitieuze vrouwen die zichzelf willen ontwikkelen. In de zoektocht naar een baan kunnen sommigen wel wat inspiratie en motivatie gebruiken. Dit is precies wat de deelnemers van trainers Anne en Nina hebben gekregen. Verschillende oefeningen stimuleerden de deelnemers buiten de gebaande paden te kijken en creatief met solliciteren om te gaan. De open houding en het enthousiasme van Anne en Nina hielpen enorm om mooie, persoonlijke verhalen te delen. Een aanrader dus!”

-Janna Termeer, Programmamanager AM Academy

*

 

Informeer naar de prijs en mogelijkheden:  anne@campbluff.com •

No Comments

Leave a Reply